WADO-RYU Karate е разработен от професор Hironori Otsuka, един изключително талантлив budoka, роден през 1892 г. в Ibaragi близо до Tokio(Japan).

SD-VAZHOD-VADO-KAI_Haskovo

Името Вадо-Рю се състои от три части: ВА означава “хармония”, ДО „средства“ или “начин”, а РЮ“стил.”. Хармонията не трябва да се тълкува като пацифизъм, а просто като признание, че понякога тя е по-ефективна от грубата сила.

Най-старият клуб по Кarate Do „ВАДУ-КАИ ” в Хасково е основан през далечната 1982 година от току-що завърналият се руски възпитаник Димитър ТРЕНКОВ. За кратко време новият вид спорт придобива голяма популярност. В редиците му постъпват и тренират много от сега водещите треньори по карате на областният град. От редови клуб той прераства в Спортно дружество „ Бъзход”. Това довежда и до откриване на филиали в други градове като София, Симеоновград и Кърджали. През годините клуба е завоювал и завоюва безчет награди от републикански и международни състезания. Паралелно спортното дружество развива и спортове като „Стрелба” и „Тае-Бо”. Понастоящем седалището на СД” Възход” се намира в Спортен комплекс „ СПАРТАК”. Вратите на дружеството са широко отворени за всички, които желаят да спортуват и да развиват уменията си в по-добрата насока!

За контакт:

===================

гр.Хасково

Спортна зала „Спартак“

Вход откъм Ледената площадка

тел.: +359 89 5634288

e-mail: vazhod_vadokai@abv.bg

FACEBOOK:http://www.facebook.com/pages/Спортно-Дружество-Възход/153246348083432

Вашият коментар

Показване на бутоните
Скриване на бутоните