Южна Калифорния може да забрани събития в рейв стил

Написано отНа 18.05.2016

Супервайзерът на окръг Сан Бернардино Джанис Ръдърфорд каза във вторник, че ще постави точка в дневния ред на борда на 24 май, призоваваща за край на събитията в рейв стил в амфитеатъра Сан Мануел в Деворе.

Решението на Ръдърфорд дойде на фона на продължаващите и нарастващи оплаквания от жителите на Devore и Crestline относно прекомерния шум, генериран от електронните танцови шоута на мястото, главно електронните танцови шоута Nocturnal Wonderland и Beyond Wonderland, до ранните часове. Жителите казаха, че музиката е толкова силна, че кара прозорците им да тракат, а стените им да вибрират.

В допълнение към шума, концертите привличат натоварен трафик, който приковава жителите в домовете им и е магнит за необуздана употреба на наркотици и продажба на наркотици, смъртни случаи от свръхдоза и обществена непристойност, казват жителите.

По време на среща на борда на 5 април Ръдърфорд каза, че десетки, ако не и стотици, жители са се оплакали от представленията, откакто са започнали в амфитеатър Сан Мануел през 2013 г., когато окръгът е сключил договора си с Live Nation Worldwide.

Танцовите представления преди това се провеждаха в National Orange Show Events Center в Сан Бернардино, но продължаващите оплаквания от подобен характер от жители и собственици на бизнес наложиха преместването им.

По време на заседанието на Надзорния съвет на 5 април Ръдърфорд попита окръжния съветник Жан-Рене Басел как най-добре да се позове на разпоредбата на договора на окръга с Live Nation, позволяваща на окръга да прекрати договора, ако танцовите представления станат опасност за обществената безопасност или са обект на оплаквания на жители поради шум или друго неудобно поведение. Базел предложи Ръдърфорд да го постави пред борда за гласуване.

Маркиран като

Текуща песен

Заглавие

Artist