4 неща, които убиват шансовете ви за успех в музикалната кариера

Написано отНа 21.05.2016

Какво според вас е нещото номер едно, което музикантите правят, за да провалят шансовете си за успех в музикалната индустрия? Дали: не практикуват достатъчно своя инструмент? Не събирате достатъчно добри връзки в музикалната индустрия? Да живееш в град без музикална сцена? Отговорът на всичко това е НЕ – нито едно от тези неща. Може да има безброй причини, поради които един музикант не би успял да се наложи в музикалната индустрия, но нещата по-горе са просто симптоми на по-дълбока причина. В действителност най-честата причина, поради която музикантите никога не успяват в този бизнес, е, че имат мислене, основано на СТРАХ.

Повечето музиканти позволяват на страховете си да провалят шансовете им за успех в музиката. Някои от тези страхове се разбират съзнателно, докато други могат да бъдат идентифицирани само от някой, който ги търси.
За съжаление, независимо дали сте наясно с тях или не, страховете ви могат да бъдат много пагубни за вашата музикална кариера. Като ментор на музиканти как да изградят успешна музикална кариера, наблюдавах това безкрайно много пъти.

По-долу са някои от честите страхове, които опустошават шансовете на музикантите да станат успешни и как да ги преодолеете, за да можете бързо да придвижите музикалната си кариера напред:

Страх от музиканта №1: Страх да не правите пари

Всеки път, когато сте казвали на приятелите или семейството си, че искате да станете професионален музикант, какво са ви казвали? Вероятно нещо подобно:

*„Първо трябва да си намерите безопасна работа, за да имате солиден резервен план за вашата музикална кариера.“

*„Музикантите не могат да си изкарват добре“

*„Всички музиканти трябва да свирят по уличните ъгли за ресто, само за да минат“

В повечето случаи ви се казват тези неща от най-добри намерения… Тези идеи обаче са силно погрешни. Истината е, че не е толкова трудно, колкото си мислите, да печелите добре в музикалната индустрия, ако знаете конкретно какво да правите, за да печелите пари като професионален музикант (и всъщност го НАПРАВИТЕ). Имайки предвид това, точно защото горните погрешни вярвания за музикалната индустрия са толкова широко разпространени, че карат много музиканти да се страхуват, че не могат да правят пари. След това те правят неща, които водят до точно ПРОТИВНОТО на това, което е необходимо, за да печелят добре.

Следното е как опитът „да не“ се сблъскате с финансови борби в музикалната индустрия ви кара да имате затруднения да печелите добри пари като музикант:

*Никога не полагате усилия да спечелите много повече пари в музикалната си кариера. Най-лошото нещо, което можете да направите, е да очаквате, че ще се борите да правите пари като музикант. Сигурно е, че когато направите това, започвате да живеете в света, който сте създали за себе си в ума си.

* Повеждате музикалната си кариера в НЕПРАВИЛНА посока. Като очакват провал по отношение на печеленето на добри пари, много музиканти започват да си мислят, че ще е по-добре да отидат в колеж, за да получат диплома в немузикална област, да работят на „сигурна“ работа и СЛЕД това да преследват мечтите си за музикална кариера в свободното им време. В крайна сметка те почти винаги се провалят с този подход.

*Ядете гъската, която снася златни яйца. Забележка: Написаното по-долу може да изглежда като „самореклама“, тъй като споменавам как менторствам музиканти като илюстрация на критична точка. Разбира се, има много важен урок, който трябва да научите тук и думите ми са верни, независимо дали продавам нещо или не. Урокът за вас тук илюстрира как просто да се СТРАХУВАТЕ да не се разорите ви кара да останете разорени завинаги като музикант, докато не направите значителна промяна.

От време на време получавам съобщения от музиканти, които първоначално се колебаеха да се присъединят към моята програма за обучение по музикална кариера или да присъстват на моето събитие за печелене на пари от музикална кариера (където показвам на музикантите как лесно да правят тонове пари), защото са с впечатлението, че „не могат да си го позволят .“ Дори след като ги преведех през неопровержимото доказателство за това как моите програми са дали ОГРОМНИ резултати на музикантите, с които съм работил, те все още остават скептични и уплашени. Този скептицизъм идва от същите фалшиви разкази, описани по-горе – че всички музиканти неизбежно ще се разорят и ще се борят, така че няма смисъл да преследвате музикална кариера. По ирония на съдбата, като се опитвате да „спестите“ няколко долара на момента и предавате обучение (което е ДОКАЗАНО, че дава резултати) за това как да развиете доходоносна музикална кариера, вие гарантирате, че никога няма да направите големи приходи с музика. Това се нарича „ядене на гъската, която снася златни яйца“, защото решавате да ядете гъската сега, вместо да чакате златните яйца да се появят по-късно. Вместо да се научите как да печелите пари в музикалната си кариера и да градите към бъдещето, вие се поддавате на страха си… гарантирайки, че никога няма да постигнете напредък, за да преместите кариерата си на по-високо ниво.

Как да предпазите този страх от провалянето на музикалната ви кариера:

1. Знайте, че вярването, че всички музиканти се борят да правят пари, не е вярно и със сигурност не трябва да е вашата реалност. Само това осъзнаване ще ви предпази от това да позволите на страха да отклони музикалната ви кариера от нещата, които наистина искате.

2. Вместо да бъдете заети с мисли колко трудно ще бъде да правите пари в музиката, предприемете действия, за да научите повече за това как да СТАНЕТЕ финансово успешен като музикант. Има ясна (и елементарна) разлика между тези 2 начина на мислене и целите, до които води всеки от тях, са пълни противоположности.

Страх от музикант #2: Страх от неуспех в музикалната ви кариера

Твърде много музиканти объркват музикалните си кариери, страхувайки се, че:

*Не са достатъчно млади, за да имат музикална кариера

*Те нямат достатъчно талант, за да се справят в музиката

*Те не живеят в достатъчно голям музикален град

*Нямат висше музикално образование

*Техният музикален стил не е добре известен там, където живеят

*Там, където живеят, няма достатъчно сериозни музиканти, с които да работят

*Ако се провалят, ще изглеждат тъпи пред всички хора, на които са разказали за своите музикални мечти (приятели, семейство и т.н.)

Освен многобройните причини, поради които тези страхове са ирационални, знайте следното:

1. Това, в което вярвате, става ваша реалност. Ако смятате, че имате добро извинение защо просто не можете да станете успешен музикант (като някое от нещата по-горе), вие ще го рационализирате и ще го използвате като начин да избегнете напредването на музикалната си кариера. Когато направите това, ГАРАНТИРАНО няма да успеете да пробиете в музикалния бизнес. Другата страна на монетата също е вярна: ако вярвате, че определено ще успеете и сте господар на съдбата си, ще намерите начин да направите всичко необходимо, за да постигнете целите си. Ясно е, че последният начин на мислене има значително по-висок процент на успех (както в музикалния бизнес, така и в ежедневието).

2. Ако дори не се опитате да развиете успешна музикална кариера – провалили сте се. Дори по-лошо от тази гаранция за 100% провал е, че ще съжалявате, че не сте предприели действия, за да направите това, за което сте мечтали с музиката, когато погледнете назад към всички възможности, които сте пропуснали.

Музикантски страх #3: Страх да станете успешни в музикалната си кариера

Звучи ли смешно да се страхувате да станете успешни? Не е. Докато горният страх от „провал“ е често срещано явление за музиканти, които са нови в музикалната индустрия, страхът от „да станат успешни“ е често срещан за по-опитни музиканти, които са близо до голям пробив в музикалната си кариера.

Тези музиканти могат лесно да се самоунищожат, като се притесняват как животът им ще бъде различен, когато станат успешни, как другите ще ги гледат, колко трудно ще бъде да продължат успеха си или вярвайки под повърхността, че те наистина не „заслужават“ Бъди успешен. Това кара много музиканти да започнат умишлено да саботират себе си, като НЕ правят неща, за които знаят, че са в техен най-добър интерес (като присъединяване към групи, ходене на турне или получаване на обучението, от което знаят, че се нуждаят, което ще изгради кариерата им).

Как да не позволите на страха от провал (или успех) да провали музикалната ви кариера:

1. Разберете, че всички неща, които си казвате защо не можете да имате музикална кариера в конкретния ви сценарий, са просто истории, които си измисляте. Имате ОГРОМЕН потенциал за успех като музикант (много повече, отколкото си представяте), независимо от това на колко години сте, какъв е текущият ви музикален опит или местоположението, където живеете.

2. Мислете както мислят много успешните музиканти. Както вече обясних, има основна разлика между „свиренето, за да СПЕЧЕЛИШ“ (в музикалната ти кариера) срещу свиренето „за да не загубиш“. Успешните музиканти свирят, за да спечелят и те не се фокусират върху „избягването на страха“ – те се фокусират върху „постигането на успех“… и това е, което трябва да направите и вие.

3. Подредете тестето карти във ваша полза. Ще повишите драстично шансовете си за успех в музикалния бизнес (и ще победите страха си от провал), след като започнете да навигирате в музикалната индустрия без превръзка на очите. Вместо това бързо напредвайте, като се обучавате от наставник за успех в музикалната кариера, който вече е помогнал на много музиканти да постигнат успех в музикалната си кариера.

Страх от музикант #4: Страх да не бъдете третирани несправедливо от музикални компании, промоутъри и други ръководители в индустрията

Музикалната индустрия е пълна с дълги истории от (провалени) музиканти, които твърдят, че някой в ​​музикалната индустрия ги е довел до провал, защото ги е принудил да подпишат лош договор, отказал е да им плати достатъчно пари или ги е „прецакал“ в някои друг начин. Истории като тази карат много музиканти да се страхуват да не се включат в каквито и да е бизнес сделки в музикалната индустрия и понякога ги възпират дори от опити да преследват музикална кариера.

Ето една голяма тайна на музикалната индустрия, която никой няма да ви каже и която ще превърне този страх в потенциал за постигане на успех:

КОМПАНИИТЕ трябва да се страхуват да не бъдат възползвани от МУЗИКАНТИТЕ, с които работят. Факт е, че повечето музикални компании НЕ са там, за да прецакат музикантите, с които работят. Вместо това, те са наистина ГЛАДНИ за нови таланти, за партньорства „всички печелят“ и за начини да използват най-добре своите ресурси (с помощта на музиканти, които наемат), за да помогнат на всички участващи да просперират.

В същото време тези компании също се страхуват да не харчат ОГРОМНИ суми пари за музиканти, които:

*Са емоционално или психически нестабилни

*Чувстват се „имащи право“ да получават парите и ресурсите на компанията просто защото може да са добри музиканти

*Мързеливи са и на тях не може да се разчита

*Не помагайте на компанията да печели пари по начин, който е взаимноизгоден

… и дълъг списък от други фактори.

Истината е, че музикалните компании инвестират много време, пари и други ресурси в музикантите, с които работят. Те имат много повече залог, отколкото повечето музиканти, с които работят, така че трябва да бъдат много внимателни при правенето на бизнес с правилните музиканти. Те са склонни да откажат да действат против собствения си интерес, като работят с музиканти, които изглеждат рискови (като инвестиции) или които искат повече пари, отколкото са спечелили.

Как да не позволите на този страх да провали музикалната ви кариера:

Знайте, че това, което току-що научихте, е огромен вътрешен съвет за това как всъщност работи музикалният бизнес и ще направи цялата разлика между успеха и провала. Вместо да се страхувате, че музикалните компании са готови да прецакват музикантите, разберете, че имате чудесна възможност да се поставите на светлинни години пред конкуренцията в музикалната индустрия. Ето какво трябва да направите:

*Знайте ТОЧНО какво търсят хората в музикалната индустрия във вас (това се простира далеч отвъд вашите музикални умения).

* Съберете ценностите, от които се нуждаете, за да направите себе си най-добрият избор за най-големите възможности за музикална кариера.

*Ясно покажете стойността си пред компаниите, с които искате да работите, като изградите солидна репутация за себе си като безрисков музикант, който добавя стойност за другите.

Правейки това, музикалните компании активно ще ви търсят, за да ви дадат възможностите, за които други музиканти не са и мечтали.

Сега, след като разбирате добре какви страхове възпират толкова много музиканти от развитието на музикалната им кариера, вземете наум своите мисли и вярвания относно работата в музикалната индустрия. След като осъзнаете страховете, които ВИ държат назад, предприемете действия, за да промените начина си на мислене (използвайки ресурсите и инструментите, споменати в тази статия). Когато направите това, ще откриете, че страховете ви се разтварят, тъй като музикалната ви кариера започва бързо да върви в правилната посока.

За да започнете бързо да изграждате успешна музикална кариера, намерете наставник за успех в музикалната кариера.
За автора:
Том Хес е онлайн учител по електрическа китара и наставник в музикалната кариера. Том също обучава музиканти как да успеят в музикалния бизнес. На неговия уебсайт за професионални музиканти tomhess.net можете да прочетете още много статии за изкарването на прехраната с музикална кариера.


Продължете да четете

Текуща песен

Заглавие

Artist