Живее в Ню Йорк като музикант в Opera’s Grand Theatre

Написано отНа 26.05.2016

Множество проучвания свързват изучаването на музика с академичните постижения. Но какво има в сериозното музикално обучение, което изглежда корелира с огромен успех в други области?

Връзката не е случайна. Знам, защото попитах. Зададох въпроса на първокласни професионалисти в индустрии от технологии до финанси и медии, всички от които са имали сериозни (макар и често малко известни) минали животи като музиканти. Почти всички направиха връзка между музикалното си обучение и професионалните си постижения.

Феноменът се простира отвъд асоциацията математика-музика. Учудващо, много хора с високи постижения ми казаха, че музиката отваря пътищата към творческото мислене. И техният опит показва, че музикалното обучение изостря други качества: Сътрудничество. Умението да слушаш. Начин на мислене, който сплита различни идеи. Силата да се фокусирате върху настоящето и бъдещето едновременно.

Ще превърне ли вашата училищна музикална програма в Пол Алън, милиардерът, съосновател на Microsoft (китара)? Или Уди Алън (кларинет)? Вероятно не. Това са уникални постижения. Но начинът, по който тези и други визионери, с които говорих, обработват музика, е интригуващ. Както и начинът, по който много от тях прилагат музикалните уроци за фокусиране и дисциплина в нови начини на мислене и общуване – дори разрешаване на проблеми.

Погледнете внимателно и ще намерите музиканти на върха на почти всяка индустрия. Уди Алън свири всяка седмица с джаз група. Телевизионният оператор Паула и главният кореспондент на CCB Red House Чък Тод (валдхорна) са учили в колеж с музикални стипендии; Андреа Мичъл от NBC се е обучавала да стане професионална цигуларка. Както г-н Алън от Microsoft, така и инвеститорът на рисков капитал Роджър Макнам имат рок групи. Лари Пейдж, съосновател на Google, свири на саксофон в гимназията. Стивън Спилбърг е кларинетист и син на пианист. Бившият президент на Световната банка Джеймс Д. Улфенджон е свирил на виолончело в Карнеги Хол.

„Това не е съвпадение“, казва г-н Грийнспан, който се отказа от джаз кларинета, но все още се занимава с бебето в хола си. „Като статистик мога да ви кажа, че вероятността това да е просто случайност е изключително малка.“ Предпазливият бивш шеф на Фед добавя: „Това е всичко, което можете да прецените за фактите. Решаващият въпрос е: защо съществува тази връзка?

Маркиран като

Текуща песен

Заглавие

Artist