4 въпроса за музикалната индустрия, които НЕ трябва да задавате

Написано отНа 27.05.2016

Вероятно вече съсипвате потенциала си да успеете в музикалната индустрия, защото вярвате в един или повече митове за музикална кариера. От къде знаеш? Постоянно ми изпращат имейли от тонове музиканти (всички търсещи отговори на ГРЕШНИТЕ въпроси). Това са въпроси, които може да изглеждат като добри въпроси на най-високо ниво, но са наистина много вредни въпроси, които ги отвеждат далеч от техните музикални мечти.

За да създадете успешна музикална кариера възможно най-скоро, трябва да знаете въпросите, на които НЕ е нужно да търсите отговори, и да разберете как да задавате много по-качествени въпроси, които ще ви поставят на правилния път към достигане вашите цели в музикалната индустрия.

Това са 4-те най-лоши въпроса за музикална кариера, които трябва да избягвате да задавате, за да изградите успешна кариера като професионален музикант:

Лоша музикална кариера Въпрос №1: Трябва ли да стана „гладуващ артист“?

Много хора вярват, че изкарването на прехраната като професионален музикант означава едно от двете неща: или ще „успеете“ и ще продължите да обикаляте света и ще продадете милиони албуми, или ще „станете гладуващ артист“ и ще трябва да свирите на скапани барове и улични ъгли само за да минеш. Този мит за музикалния бизнес саботира кариерите на хората от самото начало, или като ги кара да вярват, че трябва да си намерят работа на пълен работен ден, несвързана с музиката, и „се опитват да правят музика отстрани“, или като ги кара да се страхуват да се опитат да влязат в музикалния бизнес.

Факт е, че музикалният бизнес се състои от голяма средна класа и има безброй начини да си изкарвате прехраната. Ще се изненадате колко лесно е да изкарвате добър живот в музикалната индустрия в сравнение с постигането на успех в друга област. Въпреки това, преди да спечелите много пари, трябва да спрете да задавате въпроси с ниско качество. Спрете да се притеснявате, че ще станете гладен артист и започнете да си представяте всички различни начини, по които можете да печелите пари като музикант.

Докато работите в музикалния бизнес, не сте принудени да живеете от една заплата до друга, както при нормална ежедневна работа. Вместо това винаги е възможно да печелите няколко източника на доход едновременно. Това прави да станете професионален музикант много по-стабилен избор на кариера, тъй като не е нужно да сте зависими само от ЕДИН източник на доходи. В допълнение към очевидните начини, по които музикантите се стремят да правят пари в музиката (продажба на албуми/изтегляния, свирене на живо или записване като сесиен музикант), има едно нещо, което можете да направите точно сега, което бързо ще увеличи доходите ви, свързани с музика:

Започнете да развивате бизнес с преподаване на музика. Това незабавно ще създаде множество източници на доходи (вашите студенти) за вас, докато работите много по-малко от пълно работно време всяка седмица.

Когато изградите много източници на музикален доход, както беше обсъдено по-горе, е много възможно (и не толкова трудно, колкото си мислите) да печелите повече от $100 000 годишно в музикалната си кариера (знам това, защото съм помогнал на много музиканти да го направят то).

Лоша музикална кариера Въпрос №2: Как да получа договор за звукозапис?

За да разберете защо това не е добре да задавате въпроси, отговорете на следния: „Защо някой трябва да ВИ даде договор за запис?“ Ако мислите, че е защото пишете добра музика… опитайте отново. Това никога не е достатъчно добра причина някой да подпише с вас договор за запис. Никой няма да инвестира много хиляди долари във вас само защото можете да пишете добра музика. Това би било МНОГО рискована инвестиция (до такава степен, че дори няма смисъл). Представете си, че сте спестили $200 000, ще отидете ли след това в казино и ще заложите всичко за едно завъртане на рулетката? ИЛИ вместо това бихте го инвестирали в някой, който е доказал, че може да ви помогне да печелите още повече (поне на по-малко ниво)? Без съмнение бихте направили разумния избор и бихте инвестирали в някой, който би ви помогнал да спечелите повече пари. Ето как мислят звукозаписните компании. Така че спрете да се чудите как можете да подпишете договор за звукозапис и започнете да се превръщате в „мъдра инвестиция“, която всеки лейбъл веднага би видял като ценна. Това изисква много повече от това да пишеш страхотна музика, да свириш добре на инструмента си или да имаш страница във Facebook.

Ето действията, които трябва да предприемете, за да станете ценна инвестиция за звукозаписна компания:

1. Разберете какво търси музикалната индустрия в музикантите, преди да започнат да работят с тях.

2. Работете всеки ден, за да изградите своята музикална кариера. Звукозаписните компании искат да видят, че имате добри резултати, преди да започнат да работят с вас. Колкото повече неща правите като независим музикант, толкова по-вероятно е да спечелите интереса на звукозаписна компания.

3. Вземете обучение в музикалната индустрия от успешен ментор, който вече е постигнал големи неща в музикалната индустрия и е помогнал на други да подпишат договори за звукозапис.

След като започнете да развивате своята музикална кариера сами, вие ще станете като фар от светлина и звукозаписните компании ще започнат да ТЕ търсят!

Лоша музикална кариера Въпрос №3: Как мога да накарам музиката ми да бъде „чута“ от повече хора?

Повечето музиканти искат музиката им да бъде чута от възможно най-много хора, вярвайки, че това ще им помогне да печелят пари и да станат успешни професионални музиканти. Само по себе си обаче количеството хора, които слушат вашата музика, не е много важно. Това, което наистина има значение, е количеството хора, които можете да превърнете в изключително отдадени фенове, които ще направят всичко, за да подкрепят вас и вашата музика.

Спрете да се питате как да накарате повече хора да чуят музиката ви и започнете да превръщате всеки, който вече е ваш фен, в истински ФАНАТИК. Само след като имате въведена стратегия за превръщане на „случайните фенове“ в „хардкор фанатици“, общият брой хора, които слушат вашата музика, ще започне да има значение.

Въпрос за лоша музикална кариера № 4: Кой е най-добрият музикален град за преместване?

Много музиканти смятат, че е много по-вероятно да успеят в музикалната индустрия, ако се преместят в „музикален град“. След това с тази вяра в ума, те опаковат нещата си и се местят, вярвайки, че възможностите просто ще „паднат в скута им“, щом пристигнат. След като са били на новото си място за известно време и нищо не се е променило, те обвиняват града и търсят ново място, където да се преместят (като същевременно не са наясно с ИСТИНСКИТЕ причини, поради които не са успешни).

Ето истината за „местоположението“, което води до успех в музикалната индустрия: Вашето местоположение няма нищо общо със способността ви да станете успешен професионален музикант. Това важи особено днес, когато за някой е по-лесно от всякога да получи договор за звукозапис, да издава музика, да организира световни турнета или да работи като сесиен музикант, независимо къде живее. Много успешните музиканти не стават такива, защото са живели в една област, а не в друга. Ако това беше вярно, нямаше да има нула успешни музиканти, живеещи в градове, които не са известни с големи музикални сцени. Принципите, които водят до развитие на успешна музикална кариера, се прилагат абсолютно еднакво, независимо къде живеете.

Вместо да правите огромни (напразни) усилия в опити да проучите и намерите най-добрата музикална сцена, преминете през следния процес, който е ДОКАЗАНО, че работи за музикантите:

 

Определете вашите конкретни музикални цели.
Започнете да работите заедно с наставник в музикалния бизнес, за да съставите ефективна стратегия за постигане на вашите музикални цели.
Работете всеки ден, за да се доближите до постигането на целите си, докато не ги постигнете.
Когато се фокусирате върху това, което е най-важно (използвайки процеса по-горе), ще постигнете успех в музикалната си кариера много по-бързо.

Сега, след като научихте защо много често срещани въпроси за музикална кариера всъщност насочват вашата музикална кариера по грешния път, ето какво трябва да направите, за да се върнете на правилния път:

Стъпка 1. Помислете по-задълбочено за целите си в музикалната кариера. Използвайте ресурсите в тази статия, за да придобиете яснота за това как работи музикалната индустрия.

Стъпка 2. Започнете да си задавате висококачествени въпроси на последователна основа, когато се опитвате да разберете какво трябва да направите, за да постигнете целите си в музикалната кариера.

Стъпка 3. Не градете музикалната си кариера сами. Вземете музикално бизнес обучение, за да постигнете бързо големи неща в музикалната индустрия.
Том Хес е звукозаписен артист, онлайн учител по китара и ментор в музикалната кариера. Свири на китара за групата Rhapsody Of Fire. Посетете неговия уебсайт за развитие на музиканти, за да станете по-добър музикант, получете безплатни съвети за музикалната индустрия, съвети за музикална кариера и професионални съвети за музикалната индустрия.

Маркиран като

Текуща песен

Заглавие

Artist