Георги НИКОЛОВ #DJ LACANDON


 

 

Име: Георги НИКОЛОВ

Град: Leeds / United Kingdom

Месторабота: Лондон

PRESENTATION


Специалист по: Tech House, House, Bass House, World

Ангажименти: Wagram Music,Plusquam,Blue Tunes,Baroque,Lowbit,Nueva , Enchanced and more…

Екстри:Композитор, компилатор, продуцент, мениджър

PORTFOLIO


DJ име: DJ LACANDON

Lacandon, продуцент от световна класа, роден в България, признат през 2008 г. за своите основни етнически произведения, взет от някои от големите компании като Wagram Music През 2010 г. с парчето си “Akih” в компилацията на “Little Buddah Bar Vol 3)” . CD-то е продадено за нула време, както онлайн, така и в магазина на HMV. През 2009 г. той започва сътрудничество с VeNeS (AUS). Дуото се ражда в търсене на създаване на оригинален звук, комбиниран както от ъндърграунда, така и от търговския свят. VeNeS, феноменалната певица от Австралия и един от членовете на легендарната поп група „Трамвай 5“ (България), пробивайки многократно на сцената на пси транс и главно с нейните парчета с големите имена на Дуализъм, Симфоникс, Факс и Ошер от многомилионната гледана танцова транс група Shake Ananda. Повече от 20 пъти достига до Топ 100 Psy Charts @ beatport, dj изтегляне, cdj shop, джуно и други класации, VeNeS е едно от големите женски имена на днешния транс етап. Нейните песни със симфоникс „Никой Знае “,„ Секси танц “и„ Истинска реалност “ се свирят пред хиляди хора, живеещи по целия свят на повечето големи фестивали за пси-транс музика. Тя си сътрудничи с DJ № 1 на Гърция Робърт Вадни от Perfecto Records (Пол Oekenfold) за неговия албум „Dance 4 Death“ с римейка на песента й „Sahara“.

През 2009 г. тя започва сътрудничество с талантливия световно признат продуцент за неговите етнически произведения Lacandon.

Дуото прави по-бързо движение в класациите с успешни и големи колаборации с различни изпълнители. През 2010 г. те постигнаха огромен успех с изпълненията си на живо като хедлайнери в Лондон и опита си като жители и специални гости в много други страни по света, като Австралия, Египет, Гърция, Русия, Сърбия, България и много други, направиха шоуто на живо на дуото е по-популярно с всяка нова поява. През 2011 – 2012 те си сътрудничат и изпълниха с платината и грамимата „Voice Of Africa“, наградени mr.Wes Madiko. Те създадоха заедно музикално феноменален проект и той ще бъде обявен в близко бъдеще.